Katja

Wie is Katja

Geboren en getogen in Deventer, Overijssel, de tuin van Nederland maar alweer jaren samen met mijn man Martin woonachtig in Hellevoetsluis, Zuid-Holland.

Creativiteit zit in mijn bloed, als kind was ik al druk met tekenen, daarna kwam daar schilderen bij. Door mijn vader, die altijd druk was met fotograferen en filmen, ben ik besmet met de fotografie. Ik ben geïnspireerd door een grote liefde voor kunst, design en geschiedenis. Vandaar mijn opleiding in Mode & Kleding, Grafische vormgeving. Design heeft een grote plaats in mijn hart. Ik kan enorm genieten van het ronddwalen in steden als Parijs maar ook genieten van musea zoals het Hermitagemuseum in Amsterdam. Ik reis graag, naar locaties die niet bij ieder op de 1ste plaats staan, zoals de woestijnen van Oman en Jordanië. Of voor 2 jaar terug mijn nr. 1 bucketlist wens, Japan.

Ik hou van buiten zijn, aan zee maar ook in het bos en van alles ontdekken, mensen ontmoeten, connectie maken, erachter komen wat jou maakt tot wie je bent. Ik geniet van reizen door de hele wereld, vooral van Italië met zijn prachtige landschappen, gezellige mensen/heerlijk eten en het Midden-Oosten met zijn dromerige sfeer. Maar ik hou ook van onze prachtige eilanden en onze mooie Nederlandse kust zoals Zeeland en onze Waddeneilanden. Genieten van de uitgestrektheid, zee, zon wind en stilte. Of na het werk direct door naar het strand en nog lekker genieten van een mooie zonsondergang met een drankje erbij. Daarnaast vind je mij ook in de keuken om lekker te kokkerellen. Ik hou van Mediterraans eten met een goed glas Italiaanse rode wijn erbij en daarna heerlijk met een goed boek op de bank. Of genietend van een gin mare met op achtergrond heerlijke soulmuziek van Earth Wind & Fire of de Weeknd, maar ook lekker loungen met muziek van de Buddhabar.

Mijn fotografie

Dit inspireert mij

Ik ben gespecialiseerd in landschaps- en outdoorfotografie. Het door middel van fotografie vastleggen van sfeervolle verstilde beelden van mooie momenten waar je de emotie van het moment voelt.

De liefde voor licht, de wind, warmte en water, en contrasten in kleur en zwart/wit en de sfeer daarvan vastleggen, spelen in mijn fotografie een grote rol. Daarmee probeer ik de essentie, de ziel vast te leggen van het onderwerp waar het om gaat. Het gaat mij niet om het perfecte plaatje, ik wil dat je voelt wat mij op dat moment treft en raakt en dat je door de essentie van de sfeer gegrepen en/of geïnspireerd wordt. Ik wil kunst creëren door mooie sfeervolle momenten vast te leggen.

Momenten die ik op een bijzondere en tijdloze manier vastleg, zodat je daarvan kan genieten in artistieke prints voor in jouw huis of op je werklocatie.

Voel jij je thuis op deze website, hou je van de sfeervolle, tijdloze en artistieke fotografie waar je bij wegdroomt, en heb je interesse in prints en/of bijzondere edits of formaten? Ik praat graag met je over de mogelijkheden.

Let's connect

” When words become unclear, I shall focus with photographs.
When images become inadequate, I shall be content with silence “
~ Ansel Adams ~