Katja

Wie is Katja

Geboren en getogen in Deventer, Overijssel, de tuin van Nederland maar alweer jaren samen met mijn man Martin woonachtig in Hellevoetsluis, Zuid-Holland.

Creativiteit zit in mijn bloed, als kind was ik al druk met tekenen, daarna kwam daar schilderen bij. Door mijn vader, die altijd druk was met fotograferen en filmen, ben ik besmet met de fotografie. En daarnaast ben ik geïnspireerd door een grote liefde voor kunst, design en geschiedenis. Vandaar ook mijn opleiding in Mode & Kleding, Grafische vormgeving. Ook design heeft een grote plaats in mijn hart. Het is daarom dat ik een gote liefde heb voor steden als Parijs met enorm veel geschiedenis maar  kan ik genieten van musea zoals het Hermitagemuseum in Amsterdam. Ik reis graag, naar locaties die niet bij ieder op de 1ste plaats staan, zoals de woestijnen van Oman en Jordanië, zie foto hiernaast. Of voor 2 jaar terug mijn nr. 1 bucketlist wens, Japan.

Ik hou van buiten zijn, aan zee waar ik dicht bij woon maar ook van het bos. Al vanaf jongs af aan heb ik een grote liefde voor paarden. Friese paarden hebben mijn hart gestolen, dat ze je terug in mijn portfolio Tribe. Ook geniet ik van reizen door de hele wereld, vooral van Italië met zijn prachtige landschappen, gezellige mensen/heerlijk eten en het Midden-Oosten met zijn dromerige sfeer en prachtige woestijnen. Maar ik hou ook van onze prachtige eilanden en onze mooie Nederlandse kust zoals Zeeland en onze Waddeneilanden. Genieten van de uitgestrektheid, zee, zon wind en stilte.

Mijn fotografie

Dit inspireert mij

Ik ben gespecialiseerd in landschaps- en outdoorfotografie. Het door middel van fotografie vastleggen van sfeervolle verstilde beelden van mooie momenten waar je de emotie van het moment voelt.

De liefde voor licht, de wind, warmte en water, en contrasten in kleur en zwart/wit en de sfeer daarvan vastleggen, spelen in mijn fotografie een grote rol. Daarmee probeer ik de essentie, de ziel vast te leggen van het onderwerp waar het om gaat. Het gaat mij niet om het perfecte plaatje, ik wil dat je voelt wat mij op dat moment treft en raakt en dat je door de essentie van de sfeer gegrepen en/of geïnspireerd wordt. Ik wil kunst creëren door mooie sfeervolle momenten vast te leggen.

Momenten die ik op een bijzondere en tijdloze manier vastleg, zodat je daarvan kan genieten in artistieke prints voor in jouw huis of op je werklocatie.

Voel jij je thuis op deze website, hou je van de sfeervolle, tijdloze en artistieke fotografie waar je bij wegdroomt, en heb je interesse in prints en/of bijzondere edits of formaten? Ik praat graag met je over de mogelijkheden.

Let's connect

” When words become unclear, I shall focus with photographs.
When images become inadequate, I shall be content with silence “
~ Ansel Adams ~