Katja

De emotive fotografe

Mijn naam is Katja van der Kwast, geboren en getogen in het oosten van het land maar al weer lang woonachtig met de liefde van mijn leven in Zuid-Holland.

Creativiteit zit in mijn bloed, als kind al met tekenen en schilderen en later kwam daar fotografie bij. Ik ben geïnspireerd door liefde voor kunst, design en geschiedenis.  Ik reis graag naar steden als Rome, Parijs en Dubai maar ook naar locaties die niet bij ieder op de 1ste plaats staan, zoals de woestijnen van Oman en Jordanië. Italie staat in ieder geval ieder jaar op mijn reislijst.

Ik ben best rebels, vanaf kinds af aan. Het moet altijd anders, iedereen zegt A en ik onderzoek graag B, wat ik in mijn hoofd heb moet eruit en ga daarin mijn eigen weg. In mijn leven maar ook in mijn fotografie. Je vind mij veel aan zee genietend van de verre horizon, het ruisen van de zee en stilte. Maar ben ook in de bossen van mijn jeugd te vinden voor een fijne wandeling afgesloten met een goed glas wijn.

Mijn fotografie & mijn Gear

Dit inspireert mij

De foto hierboven dat ben ik ten voeten uit, een gevoelsmens,  dol op het intunen op sferen en zoeken naar manier om de kern en sfeer te laten voelen via  sfeervolle verstilde momenten. Daarmee probeer ik de essentie, de ziel vast te leggen van het onderwerp waar het om gaat. Ik hoop dat mijn beelden je raken en je gegrepen wordt door de essentie van het moment.

Zie ook mijn portfolio.

 

Mijn Gear

Ik fotografeer met een Canon R5 en afhankelijk van de situatie met verschillende lenzen. Voor mijn kust- architectuurfotografie met de 15-35mm f.2.8. Op mijn reizen maak ik het mij wat makkelijker met een 18-400 mm zodat ik niet te veel hoef te wisselen. En kan dan altijd voor straatfotografie of intieme momenten terugvallen op mijn 70-200 mm RF en een 85mm prime voor bijzondere momenten zoals bij mijn paardenfotografie. 

Ook gebruik ik een Fuji XT camera voor de verstilde momenten in de avonden waar ik kan vertrouwen op de ultrascherpte en lichtgevoeligheid van Fuji.

Ook hou ik van macro, ik gebruik daarvoor een 85mm prime lens en daarnaast een heel bijzondere lens, een vintage Helios lens. Een oude Russische lens met fantastische bokeh.

Let's connect

” When words become unclear, I shall focus with photographs.
When images become inadequate, I shall be content with silence “
~ Ansel Adams ~