Wil je echt iets bijzonders in huis zoals bij galeries, waar je iedere dag naar kijkt, dan kies je voor Plexiglas. De fotoafdruk wordt namelijk niet geprint, maar nog echt afgedrukt. Dat betekent dat je een hoogwaardige kwaliteit print aan de muur hebt want het plexiglas materiaal vergroot namelijk niet alleen de scherpte, maar ook de diepte en helderheid van je kleuren. Het lijkt levensecht en de details zijn enorm scherp.

Als de foto is afgedrukt, wordt deze verlijmd tussen een plaat acrylglas en een dibond plaat tot een foto achter plexiglas. Let op: de foto wordt dus niet op het plexiglas gedrukt, Het acrylglas dat wordt gebruikt zorgt voor de typische strakke uitstraling van de foto, terwijl de dibond plaat (die achter de foto wordt verwerkt) zorgt voor de stevigheid en bovendien bestand is tegen materiaalvorming. De plexiglas plaat die voor de foto wordt gebruikt is 3mm dik en beschikt over een speciale UV-coating. Dit beschermd de foto tegen verkleuring en daardoor blijven de kleuren zeer lang levensecht.
De Plexiglas plaat wordt standaard geleverd met een handig ophangsysteem. Hierdoor kan je de Plexiglas plaat makkelijk aan de muur bevestigen.
Voor Plexiglas fotoafdrukken kan je kiezen uit: Mat, Glans, Maxima HD en Pearl papier. Zie voor specificaties bij Fotoprints. Voor formaten en prijzen zie de Prijslijst.
Ook kan je kiezen voor Museum glas. Museumglas is een foto op Ultra HD papier welke is verlijmd tussen True Vu TruLife acrylaat (museumglas) en dibond. Je hebt dan de intensiteit van glanzend plexiglas maar zonder reflecties.

Terug